Golden Earring

Na een afwezig van 14 jaar is het de organisatie eindelijk gelukt om Golden Earring weer naar Ureterp te halen. Na optreden op de edities van 2003 en 2005 komt de band voor de derde keer in deze samenstelling naar het Oerrock Festival.

Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band scoort met Radar Love en Twilight Zone twee wereldhits. Zowel in de jaren zestig, zeventig als tachtig wordt er getoerd in de Verenigde Staten. Na het single- en lp-debuut in 1965 blijft de band in de decennia die volgen nieuw werk uitbrengen, met Tits ’n Ass uit 2012 als het meest recente wapenfeit. De klassieke bezetting van de band ontstaat in 1970 en is nog altijd in ongewijzigde vorm bij elkaar. Golden Earring treedt nog altijd elke maand op, in vrijwel altijd uitverkochte zalen, festivals en theaters, met elektrische en akoestische shows. Geen enkele andere Nederlandse band die ook maar in de buurt van deze statistieken komt.

De vitale shows, waar verschillende generaties Earring-fans samenkomen, bewijzen bovendien dat ruim vijftig jaar na het prille begin Golden Earring nog altijd de Nederlandse topformatie is. Golden Earring is vooral een band die met zichtbaar plezier op het podium staat. Nog altijd. Elke avond weer. En het kwartet lijkt niet van plan daar binnenkort afscheid van te nemen.