Marieke en Annemieke jureren mee met de 3de voorronde!

27 January 2017

Zaterdag 28 januari is alweer de laatste Oerrock Play-Offs voorronde van het seizoen 2016/2017. Het belooft een spannende eindstrijd te worden, want het niveau van de deelnemende bands is bijzonder hoog. Het Oerrock Festival mag zich ondertussen één van de belangrijke festivals in Nederland noemen. Fantastisch natuurlijk om hier als band te mogen optreden. Dit keer wordt de jury bijgestaan door twee muzikale dames: Marieke (finalist Oerrock Play-Offs 2012, line-up 2013) en Annemieke (OOG Radio).

Annemieke Wellin

Annemieke is een geboren en getogen muziekliefhebber. Met muziek als belangrijk onderdeel van haar opvoeding, zat ze in een kinderkoor, speelde ze piano, zat ze in een schoolband en had op haar 14e al een eigen radio programma bij de lokale omroep. Tegenwoordig is ze alweer 4 jaar het vaste geluid op donderdagavond bij OOG Radio (Groninger stadsomroep) en is vanuit die hoedanigheid een vaak geziene gast bij concerten en festivals.

Marieke Homan

Al op 7-jarige leeftijd ontdekte Marieke haar muzikale talent. Ze startte met pianolessen, groeide door naar het conservatorium (als 11-jarige) en ontdekte uiteindelijk op haar 17e haar zangtalent... Sindsdien zijn tal van bands de revue gepasseerd, variërend van soul/funk/disco tot jazz/blues en snoeiharde rock (2Funky4You, Souled Out, Little Sister, Conine (finalist Oerrock Play-Offs 2012), Royal Scum etc. Of het nu gaat om een klein acoustisch lied of een keiharde rockbruller, ze vult de ruimte met een onmetelijke hoeveelheid passie en echtheid waarbij geen feesttent haar te groot is...  Zo stond ze in 2012 én in 2013 o.a. ook op de hoofdbühne van Oerrock. Marieke is al jaren een gewaardeerd jurylid voor de play-offs.

Overige juryleden deze voorronde: v.l.n.r. Gert Scheffer en Iroon Knipping (juryvoorzitter) en de presentatie is in handen van Eric Leenes (rechts)