Kensington en BLOF toppers 18e editie Oerrock

24 January 2017

Eind mei staat de 18e editie van Oerrock op het programma. De organisatie van het Ureterper festival is er opnieuw in geslaagd een gevarieerde en aantrekkelijke line-up samen te stellen. De hoofdact is net als in 2016 Kensington, de Nederlandse top band van dit moment.

Er komt op 25,26 en 27 mei een keur aan artiesten naar Ureterp die garant staan voor een spetterende 18e editie van het inmiddels al niet meer weg te denken festival. Oerrock start traditiegetrouw op Hemelvaartsdag. De Zeeuwse formatie Bløf verricht op donderdagmiddag om half vijf de aftrap.

Foto: Kensington (Credit: Rahi Rezvani)
Naast Kensington en Bløf zijn er optredens van Douwe Bob, Miss Montreal, Danny Vera, Jelle B, Liptease, Avi on Fire, Call it Off, Indian Askin en de nummers 1 en 2 van de Oerrock Play Offs. Kensington is de slotact op Hemelvaartsdag. De feestband The Dirty Daddies verzorgt het laatste optreden van de avond op het tweede podium.

Het programma voor de vrijdagavond, traditioneel gratis te bezoeken, is nog niet bekend. De invulling van de tweede avond van Oerrock wordt pas bepaald als de kaartverkoop is afgerond. ‘Maar net als in de afgelopen jaren garanderen we een line-up die de moeite waard is om naar Oerrock te komen,’ belooft voorzitter Sietze Boonstra van Oerrock. 

Ook op zaterdag komt de festivalganger aan zijn trekken. Dan is de bühne het domein van nationale en internationale tribute bands. Met het Duitse Feuerengel (Rammsteinn), The Bruceband (Bruce Springsteen), Rootsriders (Bob Marley), Total Who Show (The Who), Musest (The Muse), The Fortunate Sons (Creedence Clearwater Revival), Best Of Foo (Foo Fighters), Bleach (Nirvana) en Electric Gypsies (Jimi Hendrix) biedt Oerrock een brede en gevarieerde mix. ‘De show van Rammstein is geweldig, een spektakelstuk,’ aldus bestuurslid Jorryt Taekema.

Sietze Boonstra is dik tevreden over de line-up. ‘Kensington komt voor het tweede jaar op rij, maar is op dit moment de beste band van Nederland. Ze spelen niet voor niets Ziggo Dome vijf avonden vol. Met Kensington hebben we een absolute topact in huis.’ Ook met de komst van Bløf is Sietze Boonstra verguld. De Zeeuwen openen het festival.

Foto: Feurengel (Rammstein Tribute)

‘Vorig jaar opende Racoon het festival,’ vertelt Sietze Boonstra. ‘Dat bleek een juiste zet. Voor een goede band komen mensen graag eerder naar het festival. We vinden het een eer dat Bløf bereid is als openingsact op te treden. Normaliter komt Bløf alleen als afsluiter. Dat zij Oerrock willen openen, onderstreept de ontwikkeling en de reputatie van ons festival.’

Oerrock voert ook in 2017 weer een aantal veranderingen door die het festival nog beter en aantrekkelijker moeten maken. Zo wordt het aantal horecapunten opgeschroefd om de festivalgangers nog sneller van een hapje en drankje te kunnen voorzien. Daarnaast maakt de oude feesttent plaats voor een 13 meter hoge festivaltent.

‘De festivaltent past beter bij de totale inrichting van het terrein,’ legt bestuurslid Jorryt Taekema uit. ‘Bovendien komt er een groter podium met een beter zicht voor het publiek op de artiesten en bands. Wat goed is houden we intact. De opzet staat, we hebben vorig jaar veel positieve feedback gekregen. Je moet niet veranderen om het veranderen alleen.’

De voorverkoop (online) gaat op woensdag 25 januari van start. De finale van de Play-Offs is op zaterdag 25 maart in MFC De Wier in Ureterp. ‘Dan houden we ook de verkoop van de laatste 1500 kaarten,’ vertelt Jorryt Teakema. ‘We raden mensen aan er vroeg bij te zijn. Vorig jaar waren de laatste kaarten in een mum van tijd uitverkocht. We konden lang niet iedereen van een kaartje voorzien.’

TICKETS