Elvis en Bryan Adams grote trekkers Tribute-avond

3 May 2016

De zaterdagavond van Oerrock is traditiegetrouw weer ingeruimd voor tributebands. De afgelopen twee edities stonden met Killer Queen en Pink Floyd Project twee absoluut topacts op het podium van het Ureterper festival. Ook in 2016 is het weer raak, Elvis en Bryan Adams staan volgens bestuurslid Rik Dijkstra garant voor kwaliteit in muzikaliteit en performance.

Er komen zaterdag 7 mei maar liefst negen tributebands naar Ureterp. Naast Elvis, en Bryan Adams zijn dat: AC/DC, Led Zeppelin, Roxette, Muse, The Scene, Aerosmith en Cliff Ricard. ,,Het is weer een heel gevarieerd programma, met voor ieder wat wils,’’ vertelt Rik Dijkstra.

De editie van 2016 kent twee absolute krakers, Rob Kingsly’s Vision of Elvis uit Engeland en uit Denemarken Bryan Adams Tribute. AC/DC Live-Wire komt voor de tweede keer naar Ureterp en ook Led Zeppeling komt opnieuw langs. ,,Led Zeppelin speelde de vorige keer in de kleine circustent,’’ vertelt Rik Dijkstra. ,,Hun act verdient echter meer publiek en dus hebben we besloten hen nog een keer te halen.’’De Italiaanse tributeband  van Aerosmith stond al langer op het verlanglijstje van Oerrock. ,,De zanger is een  100 procent look-alike van Steven Tyler,’’ aldus Rik Dijkstra.

Een van de toppers is dus Bryan Adams Tribute uit Denemarken. De band brengt op professionele wijze hulde aan deze rock-legende, met een voortreffelijk vermogen om een fantastisch eerbetoon aan de Canadese zanger neer te zetten. Met de charismatische Claus Hassing als leadzanger (finalist Deens Nationaal Songfestival en deelnemer in diverse muziekshows) en een professionele begeleidende band van bekende Deense muzikanten, is Bryan Adams Tribute een muzikale ervaring die voor zowel de trouwe Bryan Adams fans, als de gewone muziekliefhebber, zeker de moeite waard is.

Ook met Rob Kingsly zijn Vision of Elvis belooft een heerlijk optreden te worden.  Voor Kingsly betekent het optreden op Oerrock een snelle reis op en neer naar Nederland, want zowel op vrijdag 6 mei als zondag 8 mei staat hij in Engeland geprogrammeerd. Rob Kingsly is een entertainer van formaat die wereldwijd optreedt. Vision of Elvis is een integer en mooi eerbetoon aan de helaas veel te vroeg overleden Elvis, die door velen wordt gezien de grootste performer en entertainer die ooit heeft geleefd.   Leuk detail, de kostuums van Kingly zijn gemaakt door het bedrijf dat vroeger de kleding van Elvis verzorgde. 

Rik Dijkstra is meer dan tevreden met de line-up van de zaterdagavond. ,,Een topprogramma en een waardige afsluiter van Oerrock 2016.’’