Niks is onmogelijk

3 May 2016

Als je dit jaar het Oerrock- terrein opkomt, valt het je vast op dat boven ons hoofdpodium de kreet Niks is onmogelijk staat. En als je alle Oerrock momenten van het afgelopen jaar nogmaals de revue laat passeren, snap je waarom we voor deze slogan hebben gekozen. 

Ongeveer een jaar geleden werden we één dag voor het optreden geconfronteerd met het feit dat onze hoofdact Kensington noodgedwongen Oerrock moest afzeggen. Heel begrijpelijk, maar tegelijk ook heel vervelend. Wij moesten in een kort tijdsbestek een nieuwe headliner zien te regelen. Slechts tweeënhalfuur voor de opening van het terrein konden wij bekend maken dat Oerrock Triggerfinger als vervanger hadden weten vast te leggen. Een geslaagde bliksemactie die we vooraf als onmogelijk zouden hebben bestempeld. 

Een paar weken later drong tot ons door dat Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag in 2016 op één dag zouden vallen. Vanwege de diverse bevrijdingsfestivals zou het best wel eens lastig kunnen worden om een representatief programma samen te stellen. Kensington was de eerste band die ons uit de brand hielp, door direct toe te zeggen dat ze zeker op Oerrock zouden staan. Of hierbij de afzegging in 2015 een rol heeft gespeeld, durven we niet te zeggen, maar dat we hiermee heel blij waren is een feit. Daarna was een groot aantal van de overige bands relatief snel geregeld. Ook hier kunnen we stellen dat niks onmogelijk is. 

Dan de publieke belangstelling voor 2016. Ook op dit front gebeurden dingen die een aantal jaren geleden voor onmogelijk werden gehouden. De 5.000 beschikbare internetkaarten waren binnen vier dagen uitverkocht. En de belangstelling tijdens de speciale voorverkoop in MFC De Wier in Ureterp was zo groot, dat er binnen één uur geen kaart meer te krijgen was. We verwachten dit jaar dan ook voor het eerst meer dan 20.000 bezoekers over het gehele weekend.

Er verrijst dit jaar een mega groot hoofdpodium op ons buitenterrein met afmetingen van 30 meter breed en 13 meter hoog. De artiesten spelen op een hoogte van maar liefst twee meter boven het grasveld. Dit podium alleen al is groter dan de feesttent waarin 17 jaar geleden het gehele eerste Oerrock festival werd gehouden. Toen durfden we Niks is onmogelijk niet eens te dromen van een hoofdpodium zoals we dat nu bij de 17e editie realiseren. Om nog maar te zwijgen over een programma van bijna 40 bands, drie podia en een Rock & Lol café. 

Kortom, zo langzamerhand krijgen wij als bestuur van de Stichting Oerrock het gevoel dat niks onmogelijk is. Maar we blijven met z’n elven wel met tweeëntwintig benen stevig op de grond staan. Elke vorm van groei gaat stapje voor stapje en weloverwogen. Ik wens iedereen een fantastisch Oerrock 2016 toe!!