O.a. De Kast, Van Dik Hout en Drukwerk op Oerrock vrijdag

29 March 2016

Line-up gratis vrijdagavond bekend!

Oerrock heeft het programma voor de vrijdagavond rond. Met De Kast en Van Dik Hout heeft het Ureterper festival twee klinkende namen vast weten te leggen. Ook Drukwerk, afgelopen jaar goed voor een swingend optreden, is weer van de partij.

De laatste kaarten voor Oerrock vlogen afgelopen zaterdag, tijdens de laatste voorverkoopdag, over de toonbank. Daarmee is het Ureterper festival voor het vierde  jaar op rij in een vroeg stadium uitverkocht. Het festivalbestuur handelde pijlsnel en legde meteen een aantal aansprekende bands voor de gratis vrijdagavond vast.

Naast De Kast, Van Dik Hout en Drukwerk staan The Memphis Maniacs, The Drive By Vendettas en Blazuh op de bühne van Oerrock. Ook de jongere jeugd van Ureterp wordt niet vergeten. De aftrap wordt s’ middags verzorgd door de Hippe Gasten. De band brengt een interactieve rockshow waar niet alleen de kinderen, maar ook de ouders van zullen genieten.

Met genoemde bands is er volgens voorzitter Sietze Boonstra van Oerrock alle reden om op vrijdagavond naar de festivaltent aan de Skieppeleane te komen. ,,De Kast toert al ruim 25 jaar met veel succes, Van Dik Hout is al twee maal onze headliner geweest en Drukwerk maakte vorig jaar indruk met een spetterend optreden. Dit is een prima line-up, en al helemaal omdat de mensen gratis naar binnen mogen.’’

De gratis vrijdagavond is volgens voorzitter Sietze Boonstra een prima compensatie voor de mensen die dit jaar geen kaartje voor het festival wisten te bemachtigen. ,,We moeten helaas mensen teleurstellen, waaronder veel mensen uit Ureterp en vaste festivalgangers. Die groep bieden we op deze wijze een mooi alternatief.’’


De Kast

Van Dik Hout

Drukwerk


Memphis Maniacs