Jury finale Play-offs met o.a. Jessy Pattynama

23 March 2016

Jessy Pattynama jureert samen met Gert Scheffer, Marieke Evelien Homan, Iroon Knipping en Eric Leenes de finale mee van de Oerrock Play-Offs, seizoen 2025-2016.

Drummen zat er al in vanaf Jessy’s derde levensjaar. Dat had zijn Oom uit Australië meteen door toen Jessy in de kinderstoel en met een pollepel ritmisch op een koffiemok sloeg: ‘’That’s gonna be a drummer someday!’’  En die someday kwam. Op tien jarige leeftijd besloot Jessy drumles te gaan volgen. Vervolgens startte hij zijn eerste bandje in groep 7 van de basisschool, “Dry Water”. Hoogtepunt van Dry Water: opname van een cover van Santana ‘’Oye Como Va’’ bij Edgetip Recording Studio in Arnhem bij Raoul Soentken.

Op zijn zeventiende had Jessy met drie vrienden de rock band ‘’Jazzy en de Pattynama’s’’ opgericht. De band heeft talloze optredens gehad in Nederland onder anderen in Poppodium Underground Lelystad, Poppodium De Meester Almere en in de ACU in Utrecht. In het najaar van 2013 had de band een EP uitgebracht. De release party was een groot succes!

Metal heeft een grote invloed gehad op Jessy’s ontwikkeling als drummer. Uiteindelijk heeft hij de overstap van metal naar rock gemaakt. Bij Counterfeit is hij weer min of meer terug bij zijn metalroots. Jessy heeft een aantal jaar de opleiding Artiest Muziek op het Deltion College gevolgd. Hier heeft hij zich sterk ontwikkeld als drummer. Jessy is een echt podium beest. Met tomeloze energie en beukende drums is hij een eyecatcher voor het publiek. Hij word ook wel vergeleken met Dave Grohl en Joey Castillo (Ex Queens Of The Stone Age). Tevens zijn dit ook zijn grote drumhelden.

De Limp Bizkit tribute band Counterfeit werd als een grap opgericht. Maar na een eenmalige optreden smaakte het naar meer. Dit heeft ontzettend goed uitgepakt. 2015 was voor Counterfeit een onvergetelijk jaar! Zo wonnen zij als outsider de Oerrock Playoffs en stonden ze natuurlijk voor een uitverkocht Oerrock Festival. Het optreden sloeg in als een bom “buiten Oerrock proporties”, aldus insiders. Een onvergetelijke show waarbij de tent net niet afgebroken werd. Wat een geweldige sfeer!!!

Counterfeit zijn nu in volle voorbereiding voor nieuwe shows in 2016.

Overige Juryleden van links naar rechts:
Marieke, Gert, Eric en Iroon