Indrukwekkende line-up Oerrock 2016

20 January 2016

In mei staat de 17e editie van Oerrock op stapel. De line-up van het driedaagse Ureterper festival mag er zijn. Met onder andere Kensington, Chef’Special, Racoon en Miss Montreal haalt Oerrock een aantal topattracties in huis die een garantie vormen voor een geslaagd festival.

Het festival start traditiegetrouw op Hemelvaartsdag. Naast Kensington, Chef’Special, Racoon en Miss Montreal komen ook Moke, Handsome Poets, Navarone, Orange Skyline en Jelle B naar Ureterp. Aan dit lijstje wordt nog een tweetal winnaars van de Oerrock Play-Offs toegevoegd.

Aan de programmering van de  vrijdagavond, die zoals altijd gratis toegankelijk is, wordt op dit moment nog hard gewerkt. Oerrock streeft er naar om net als de afgelopen jaren aansprekende namen naar Ureterp te halen. Op zaterdag, de slotavond van het festival, is de bühne het domein van nationale en internationale tribute bands. 

Ook de programmering van de slotavond mag er zijn. Een  topact is zonder meer Live Wire, de ultieme AC/DC tributeband uit Engeland. De Britten komen voor de tweede maal naar Ureterp.  De line-up bestaat verder uit Bryan Adams, Led Zeppelin, Roxette, Muse, The Scene, Aerosmith en Elvis.

Kensington stond ook in 2015 op het programma, maar de band moest op het laatste moment afzeggen vanwege stemproblemen van zanger Eloi Youssef. ,,Dat vonden zowel wij als Kensington heel vervelend, daarom hebben we meteen gesproken over de mogelijkheid om het optreden een jaar door te schuiven. Dat gebeurt nu en daarmee haalt Oerrock een topformatie in huis, want 2015 is zonder meer het jaar van Kensington geweest,’’ vertelt voorzitter Sietze Boonstra van Oerrock.

Sietze Boonstra is dik tevreden over het muzikale aanbod. ,,Op de openingsavond hebben we naast Kensington, Chef’Special, Racoon en Miss Montreal, vier namen die ieder apart ook als headliner hadden kunnen fungeren. Ook de line-up van de tribute-avond mag er zijn. AC/DC  is super speciaal, maar ook van Bryan Adams  en Elvis hebben we hoge verwachtingen. Met Muse halen we een band in huis die de jeugdige bezoekers zeker zullen waarderen.’’’

De organisatie voert ook dit jaar weer enkele vernieuwingen door. Zo wordt de toeschouwerscapaciteit verhoogd van 6000 naar 7500 bezoekers en is een aantal logistieke knelpunten aangepakt. Grootste verandering is het nieuwe, grote buitenpodium. ,,We voeren de festivalopzet verder door,’’ licht Sietze Boonstra toe. ,,We willen een buitenfestival worden en laten daarvoor een mega podium van 20 breed bij 13 meter hoog bouwen. Het grote voordeel is dat de festivalbezoekers vanaf ieder punt van het terrein goed zicht op het podium hebben en dat we een optimalere geluidsbeleving kunnen creëren.’’

Het podium in de tent blijft en ook het vorig jaar geïntroduceerde ‘rock and roll circus’ ontbreekt niet. De catering is opnieuw in de vertrouwde handen van Event Catering Emmeloord. De organisatie hoopt net als de afgelopen jaren weer op een uitverkocht huis. ,,Omdat we voor een buitenfestival kiezen zijn we afhankelijker van het weer, maar als het regent hebben we 7.500 plastic poncho’s klaarliggen die we (gratis) uit kunnen delen en natuurlijk is er een noodscenario.’’

Oerrock hanteert net als andere jaren een aantrekkelijke prijsvoering. Een kaartje kost slechts €30 en daarmee is de entree voor de openings- en slotavond betaalt. De online kaartverkoop is inmiddels begonnen. Wie op de speciale voorverkoopdag tijdens de finale van de Play-Offs op 26 maart in MFC De Wier in Ureterp een passe-partout koopt, is 25 euro kwijt. De vrijdagavond blijft gratis.

Inmiddels is Oerrock donderdag 5 mei uitverkocht.

Oerrock vrijdag is er gratis entree. Lees meer