Jury 2de voorronde Oerrock Play-Offs met o.a. Eric Leenes

10 December 2015

Eric Leenes jureert samen met Marieke Evelien Homan, Gert Scheffer en Iroon Knipping de 2de voorronde van de Oerrock Play-offs, seizoen 2015-2016 in Cafe Scooters Drachten.

Eric Leenes groeide op met een fascinatie voor de gitaar. Vanaf zijn middelbare schoolperiode vindt hij eind jaren 90 de weg naar het podium door te spelen in verschillende bands. Daarna wordt er serieus gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze inspirerende omgeving stimuleert hem om zich in verschillende stijlen als gitarist en componist/producent te ontwikkelen. Ook neemt hij in 2009 met de band Klein onder het Excelsior platenlabel het album "a devils bargain" op, waarna een succesvolle radiotour naar oa. Giel Beelen volgt. De pers vergelijkt hen in recensies met "Norah Jones in een nachtclubjasje" en "de Nederlandse Portishead".

Later tourt Eric met bands als Groove Department, Rodejo, Aphranova en Kinda Black door Nederland en het buitenland. Zo spelen ze op de kleinste podia tot in Paradiso, 013, Vredenburg, Carré, Mecc. Langere tours vinden plaats in Frankrijk, Duitsland, Aruba, Bonaire, Suriname en Curaçao. Naast freelance musicus is Eric ook zeer actief in het lesgeven als gitaardocent en bandcoach bij oa. Gitaarinstituut Friesland.

In 2009 komt hij met Oerrock in aanraking nadat hij in 2009 de playoffs wint en mag openen voor Blof. In 2013 komen ze met deze band terug om op het festival te spelen naast Guus Meeuwis, Kensington en Miss Montreal. Vanaf 2014 is Eric een vast jurylid voor de playoffs.

Overige juryleden : v.l.n.r. Gert Scheffer, Iroon Knipping (juryvoorzitter) en Marieke Evelien Homan.