Oerrock verplaatst naar 2022

6 April 2021

Voor het tweede jaar op rij geen Oerrock tijdens het Hemelvaartweekend. Als gevolg van de Coronapandemie wordt ook de editie van 2021 afgeblazen.

Het is een besluit dat met pijn in het hart is genomen door het Oerrock-bestuur. Eind 2020 was er nog voorzichtig optimisme over een veilige heropstart van het Ureterper festival, maar ondanks dat de vaccinatie op gang is gekomen, vormt Corona nog steeds een te groot gevaar. Oerrock kan alleen doorgaan als de gezondheid van een ieder; bezoekers, medewerkers, artiesten en crew gewaarborgd is en helaas is dat nog niet het geval.

De beslissing om Oerrock andermaal een jaar uit te stellen, is niet licht genomen. Het bestuur wilde niets liever dan het terrein aan de Skieppeleane weer openstellen, maar er zijn teveel vraagtekens. Niet alleen met betrekking tot gezondheidsrisico’s, maar ook eventuele beperkingen van de festivalopzet. Als Oerrock weer gevierd kan worden, dan wil het bestuur ‘volle bak’ gaan, op een wijze en met de beleving die de trouwe en vaste fanschare gewend is.

Oerrock hoopt op begrip voor deze impopulaire, maar helaas noodzakelijke maatregel. Iedereen is toe aan een feestje. Artiesten en bands popelen om ‘on stage’ te gaan en te doen waarvoor ze in de wieg zijn gelegd, performen en het publiek vermaken. Festivalgangers willen genieten van goede muziek en swingende optredens en bestuur en vrijwilligers van Oerrock willen na de gedwongen rustpauze niets liever dan de handen uit de mouwen steken om er weer een geslaagd festival van te maken.

Gelukkig gloort er licht aan het einde van de tunnel. In 2022 is Oerrock weer van de partij, op 26, 27 en 28 mei gaat het ouderwets los in Ureterp. Bands en artiesten zijn grotendeels bekend. De line-up van 2020 wordt vrijwel in zijn geheel doorgeschoven naar 2022. Met de voor de editie van 2020 gekochte toegangsbewijzen kunnen de trouwe Oerrock-fans volgend jaar weer van de partij zijn.

Op naar betere tijden! Het is een kwestie van geduld, maar we hebben met zijn allen iets om naar uit te kijken. Een spetterend Oerrock-festival in 2022! Tot die tijd: blijf gezond en tot ziens op 26, 27 en 28 mei 2022 op ons festivalterrein aan de Skieppeleane in Ureterp.

We komen terug! Geniet hieronder nog even van de Oerrock sfeer met de aftermovies van 2019. Tot in 2022!