Brede en gevarieerde line-up 21ste editie Oerrock


15 January 2020

Kensington hoofdact 21ste Oerrock festival

De line-up van Oerrock 2020 is bekend. Met Kensington als hoofdact presenteert het Ureterper festival een variëteit aan artiesten. Van rock, punk, retro, folk, rap, hardcore, country, geen enkel ingrediënt ontbreekt in het muzikale recept van het grootste festival van het Noorden.

Oerrock heeft een reputatie hoog te houden en stelt ook dit jaar niet teleur. De brede programmering garandeert dat iedere muziekliefhebber aan zijn trekken komt. Oerrock biedt grote namen, gevestigde orde, opkomend talent en heeft daarnaast altijd verrassende gasten in huis. Jong en oud worden op hun muzikale wenken bediend.

Kensington, met afstand de grootste rockband van Nederland, is op Hemelvaartsdag de absolute headliner van de 21ste editie van Oerrock. Frontman Eloi Youssef en zijn band sluiten op 21 mei de eerste dag van het festival af. Het optreden van Kensington is de bekende kers op de taart, want de festivalgangers hebben dan al het nodige muzikale vuurwerk aan zich voorbij zien trekken.

Miss Montreal verzorgt aan het eind van de middag de aftrap van het festival. De in Ureterp populaire zangeres en huisartiest van Oerrock zorgt er ongetwijfeld voor dat het vanaf het begin druk is op het festivalterrein. Verder staan op Hemelvaartsdag optredens gepland van Kraantje Pappie, Rowwen Hèze, The Dirty Daddies, Maan, DJ Paul Elstak, Indian Askin, Toy Dolls, Joe Buck, Merol, Rob Dekay en de nummers één en twee van de Oerrock Play-Offs.

Met de komst van de Australische rockband Wolfmother, de eerste Aussies die op Oerrock staan, zorgt het festival voor een aansprekende verrassing. Wolfmother is wereldwijd een begrip. Frontman en gitaargod Andrew Stockdale zal met wereldhits als ‘Woman’ en ‘Joker and the Thief’ Oerrock ongetwijfeld op de grondvesten laten trillen.

Ook het programma voor de slotdag, traditioneel de dag voor de Tributebands, mag er zijn. Vanuit de Verenigde Staten komt Rumours (Fleetwood Mac) naar Ureterp. Ook de aanwezigheid van een Amerikaanse band is een primeur voor Oerrock. Abba Fever, vorig jaar een groot succes, sluit de slotdag van het festival af. Maar niet voordat onder andere: Fortunate Sons (CCR), Ultimate Gun’s and Roses, Katy Ellis (Katy Perry), Status Quotes (Status Quo) Lenny Jay (Michael Jackson) en het Italiaanse Bad Medicine (Bon Jovi) het publiek hebben vermaakt.

De invulling van de gratis vrijdagavond is nog niet bekend, maar Oerrock kennende zal ook op de tweede avond van het festival een aantrekkelijke line-up acte de présence geven. Bestuurslid Jorryt Taekema denkt dat de Oerrock-gangers tevreden kunnen zijn. ‘We bieden een brede en gevarieerde line-up. In de programmering houden we er bovendien rekening mee dat de bezoekers, door verschillende genres tegenover elkaar te zetten, altijd een keuze hebben.’

De indeling van het festival verandert enigszins. Zo wordt de foodcorner opgesplitst in twee gedeelten om het aanbod van eten beter te spreiden over het festivalterrein. daarnaast komt er een extra wc gebied en krijgt de Cosy Corner weide eigen toiletvoorzieningen. Het hoofdpodium draagt dit jaar de naam van hoofdsponsor Gebr. Algra en de grote tent (voorheen Gebr. Algra) wordt de Infrawatch-tent. De Sonnema-tent verandert niet van naam.

Voor de kaartverkoop heeft Oerrock in GUTS een nieuwe partner gevonden. Dit bedrijf gebruikt innovatieve technologie om eerlijke tickets te verspreiden. Tickets die via GUTS worden verkocht, worden geregistreerd in de blockchain en gekoppeld aan de smartphones van bezoekers. Dit maakt fraude technisch gezien praktisch onmogelijk.

De online voorverkoop, met vroegboekkorting, begint op woensdag 15 januari om 8:00 uur. Toegangskaarten kosten €38,75. Voor dit bedrag ontvangt men een ticket voor zowel de donderdag als de zaterdagavond. De toegang tot de vrijdagavond is traditioneel gratis.

Koop hier je tickets