Oerrock kiest voor nieuw ticketing systeem GUTS

7 January 2020

LET OP. DE WERKWIJZE IS VERANDERD.

Op woensdag 15 januari wordt de line-up van de 21ste editie van Oerrock bekend gemaakt. Die dag start ook de verkoop van de kaarten voor het Ureterper festival. Oerrock werkt dit jaar bij de verkoop samen met een nieuwe partner, GUTS.

De verkoop loopt nog wel via de website van Oerrock, maar met de techniek van GUTS. Dit bedrijf gebruikt innovatieve technologie om eerlijke tickets te verspreiden. Tickets die via GUTS worden verkocht, worden geregistreerd in de blockchain en gekoppeld aan de smartphones van bezoekers. Dit maakt fraude technisch gezien praktisch onmogelijk. GUTS werkt in Nederland al succesvol samen met onder andere Jochem Myjer en Guus Meeuwis.

Omdat de tickets van GUTS zijn gekoppeld aan een telefoonnummer, kan er per 06-nummer slechts één account worden aangemaakt. Wie zich aanmeldt met een 06-nummer vult eenmalig gegevens in. Zodra deze zijn opgeslagen is een persoonlijk account aangemaakt. De eerste keer als men wil inloggen, wordt per SMS een 4-cijferige code toegestuurd die toegang geeft tot het account.

Per persoon kunnen meerdere kaarten worden gekocht, maximaal 8 per persoon, vertelt penningmeester Kees-Jan Dijk van Oerrock. Inloggen kan via een link op de website van Oerrock, of via de app van GUTS. De app biedt onder andere de mogelijkheid om een vriendengroep aan te maken, zodat de kaarten binnen een groep gedeeld kunnen worden.

De app van GUTS biedt meer mogelijkheden, zoals de verkoop van munten. ‘Wij verkopen dit jaar alleen onze kaarten via GUTS, maar als de samenwerking bevalt, gaan we misschien ook consumptiemunten op deze wijze verkopen,’ vertelt Kees-Jan Dijk. De speciale voorverkoop in MFC De Wier blijft bestaan en staat gepland voor zaterdag 28 maart.

Het bestuur van Oerrock is blij met de samenwerking met GUTS. ‘We denken dat deze stap gunstig is voor ons als festival en de bezoekers. En het is natuurlijk een enorme verbetering dat we op deze wijze ongewenste doorverkoop van kaarten onmogelijk maken,’ besluit Kees-Jan Dijk.

 
Meer informatie over de werking van tickets kopen via GUTS lees je hier