Ilse DeLange hoofdact op vrijdagavond Oerrock

27 March 2019

Oerrock heeft het programma voor de gratis vrijdagavond rond. Het Ureterper festival presenteert een line-up die er mag zijn met als absolute headliner Ilse DeLange. Daarnaast staat onder meer Van Dik Hout op Oerrock, één van de toonaangevende nederpoprock bands van ons land.

Oerrock is voor de zevende maal in successie uitverkocht. Voor degenen die geen kaartje wisten te bemachtigen biedt het festival op de gratis vrijdagavond een meer dan waardig alternatief. Net als de afgelopen jaren presenteert Oerrock een breed en kwalitatief uitstekend programma voor jong en oud.

Het bestuur van Oerrock is heel blij dat Ilse DeLange ‘gestrikt’ is voor de vrijdag. Met Ilse DeLange heeft het festival een headliner om trots op te zijn. ‘Mega bijzonder, vertelt voorzitter Sietze Boonstra. ‘Na meerdere optredens op de donderdag, speelt ze nu als headliner op de gratis vrijdagavond, dat geeft mooi de ontwikkeling van ons festival weer.’

Ilse DeLange bevindt zich op vrijdag 31 mei in goed gezelschap, want naast de blonde zangeres komen meer bekende namen naar Ureterp. Zo treedt jubilaris Van Dik Hout op, de band bestaat 25 jaar en is oude bekende Harry Slinger met Drukwerk weer van de partij. Een nieuw gezicht is dat van The BlueBirds, een trio zangeressen gevormd door Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise.

Verder zijn er optredens van Son Mieux, een upcoming indie pop band uit Den Haag, het Groninger Mama Maffia met eerlijke rechttoe recht aan rock ‘n roll in streektaal, de feestband Daredevils en huisband Blazuh. Memphis Maniacs, ook al een bekend gezicht, sluit de vrijdagavond af met een dynamische en spetterende show.

De jongste jeugd wordt net als in voorgaande jaren niet vergeten. Oerrock begint aan het eind van de vrijdagmiddag met een show van DJ Fire King die de kinderen een heuse ‘Oerrock-experience’ gaat bieden met muziek, acts en interactie. Bovendien gaan de kids niet met lege handen naar huis. Aansluitend, als overgang naar het volwassener werk, treedt Jelle B op en hij staat altijd garant voor een feestje.

‘De jeugd vormt ons toekomstig publiek,’ vertelt bestuurslid Jorryt Taekema. ‘We willen hen een echt feestje bieden zodat ze met het idee naar huis gaan van, ‘dit willen we volgend jaar weer’. Al met al zijn we dik tevreden over ons programma. We bieden een mooi en breed programma en waar kun je nu gratis genieten van Ilse DeLange, dat kan verder alleen op Bevrijdingsfestivals.’

In 2018 trok de vrijdagavond maar liefst 11.000 bezoekers, een absoluut record. Voorzitter Sietze Boonstra rekent ook nu weer op een vol huis. ‘Zeker als het weer opnieuw meewerkt. Een tip alvast voor de mensen, kom op tijd, want we mogen niet meer dan 11.000 bezoekers binnen laten. Als dat aantal is bereikt moeten we de deur sluiten.’

Tickets Oerrock Tribute (zaterdag) zijn hier nog steeds verkrijgbaar

Vrijdag 31 mei is er geen ticket nodig. Gratis entree.