Brede en veelzijdige line-up 20ste editie oerrock

8 January 2019

Guus Meeuwis en Golden Earring weer present

De line-up van Oerrock 2019 is bekend. De 20ste editie van het festival brengt een gevarieerd muziekgezelschap naar Ureterp met grote namen als Guus Meeuwis, Golden Earring en Van Velzen. Waylon en Kraantje Pappie debuteren op Oerrock. Het festival vindt plaats tijdens het hemelvaartsweekend op 30 en 31 mei en 1 juni.

Breed, veelzijdig en herkenbaar, zo typeert bestuurslid Jorryt Taekema de line-up van de komende editie van Oerrock. Voor ieder wat wils, van jong tot oud. Zo opent op Hemelvaartsdag Golden Earring het festival en staat later op de avond de momenteel razend populaire hiphopartiest Kraantje Pappie op het podium.

Maar Oerrock heeft op de openingsdag veel meer te bieden. Grote namen als Guus Meeuwis, Waylon, Jett Rebel, Miss Montreal en Van Velzen doen Ureterp aan. Naast de gevestigde orde krijgt nieuw talent als bijvoorbeeld Fais, bekend van de samenwerking met Afro Jack en Nona, de Nederlandse Amy Winehouse, de kans zich te presenteren op Oerrock.

Verder zijn er op donderdag optredens van Luminize, Navarone, Voltage, Jick Munro and the Amazing Laserbeams en de feestband The Dirty Daddies, een ouwe bekende. Het programma voor de vrijdagavond, traditioneel gratis te bezoeken, is nog niet bekend. De line-up wordt pas bepaald als de kaartverkoop is afgerond. ‘Maar we garanderen een line-up die de moeite waard is,’ belooft voorzitter Sietze Boonstra.

Op de zaterdag zijn de podia net als in de voorgaande jaren het domein van tributebands. Ook op de slotavond is er een breed aanbod. Zo kan het festivalpubliek genieten van muziek van: The Beatles (The Cavern Beatles), Pink (Just Pink), Rolling Stones (The Stones), Bruce Springsteen (Tim Akkerman), Muse (Musest), Red Hot Chili Peppers (Funky Monks), ABBA (Abba Fever) en Amy Winehouse.

Bestuurslid Jorryt Taekema, belast met de programmering van het festival, is tevreden met de artiesten die Oerrock vast heeft weten te leggen. ‘Er komen oude bekenden langs, maar met Kraantje Pappie en Waylon brengen we ook nieuw elan. De variatie en breedte van het aanbod is de kracht, ieder podium heeft iets anders te bieden.’

De organisatie voert een aantal wijzigingen door. Zo wordt het derde podium veel groter, waardoor meer ruimte ontstaat voor artiesten en publiek. ‘Dit podium is volledig voor young and upcoming bands,’ vertelt Jorryt Taekema. ‘Talenten van wie we de komende jaren veel verwachten. Om zoveel mogelijk bands de kans te geven te spelen, worden de settijd en de pauzes ingekort.’

Ook het populaire Cosy Corner ondergaat een wijziging. Het ‘feestcafé ‘ dreigde aan het eigen succes onder te gaan, omdat er simpelweg te veel mensen in een te kleine tent wilden. Cosy Corner krijgt een open podium zodat het publiek zich niet meer hoeft te verdringen. Verder wordt het festivalterrein ingericht met verrassende nieuwe elementen. De toeschouwerscapaciteit blijft 11.000 bezoekers per avond.

De online voorverkoop, met vroegboekkorting, begint op woensdag 9 januari om 8:00 uur. Toegangskaarten kosten €38,75. Voor dit bedrag ontvangt men een ticket voor zowel de donderdag als de zaterdagavond. De toegang tot de vrijdagavond is traditioneel gratis.