De Dijk headliner gratis vrijdagavond Oerrock

27 March 2018

Het programma van de vrijdagavond van Oerrock is rond. Het Ureterper festival biedt op de gratis vrijdagavond een aantrekkelijk en gevarieerd programma met als meest klinkende naam de formatie van leadzanger Huub van der Lubbe, De Dijk.

Oerrock is alweer voor het zesde jaar op rij ver van te voren uitverkocht. Voor degenen die geen kaartje wisten te bemachtigen, biedt het Ureterper festival op de gratis vrijdagavond een mooi alternatief. Maar liefst tien bands komen naar Ureterp, een gemêleerd gezelschap dat jong en oud volop te bieden heeft.

De line-up mag er zijn. Naast De Dijk staan De Kast, Band Zonder Banaan, The Dirty Daddies, The Wetnecks, Hippe Gasten, Dik In Orde, Ralph de Jong, Skævver en Blazuh op de bühne van het Ureterper festival. De aftrap op vrijdag wordt verricht door Hippe Gasten, een band die speciaal voor kinderen muziek, popconcerten en theaterprogramma’s maakt.

Bestuurslid Jorryt Taekema toont zich ingenomen met de line-up. ‘Met De Dijk hebben we een trekker in huis, een echte Nederlandse topformatie. De Dijk was vroeger onze hoofdact en kunnen we de mensen nu gratis aanbieden. Het is illustratief voor de ontwikkeling en groei die we als festival doormaken.’ De gratis vrijdagavond is volgens Jorryt Taekema een mooi gebaar naar de mensen die geen kaartje wisten te bemachtigen. ‘We vinden het jammer dat we mensen moeten teleurstellen en daarom doen we ons uiterste best voor een goed alternatief.’

De opzet van de vrijdagavond met gratis entree en goede bands slaat aan, wat wordt onderstreept door de bezoekersaantallen.  Vorig jaar kwamen maar liefst 8000 bezoekers naar de gratis vrijdagavond. Een aantal waar de organisatie ook nu weer op hoopt. ‘We zijn natuurlijk afhankelijk van het weer, maar het programma mag er zijn en dan ook nog eens gratis toegang,’ besluit Jorryt Taekema.

Bekijk line up