De bands voor de finale van de Oerrock Play-Offs!

23 March 2018

Dit zijn de bands die meedoen aan de Oerrock Play-Offs finale!

- St. Jimmy's
- VUIG
- Phoenix
- Las Bandidas

Datum: Zaterdag 24 maart
Locatie: MFC de Wier, Ureterp
Startijd eerste band: 20:30 uur

St. Jimmy's

00:00 - 00:50 uur

Tijdens de Oerrock Play-offs voorronde in café It Alde Sté in Ureterp was St. Jimmy’s de overtuigende winnaar.

Als eerste buitenlandse band die meedoet aan de Oerrock Play-offs heeft St. Jimmy’s ligt er druk er natuurlijk hoog op bij de band. Hier was tijdens de voorronde helemaal niks van te merken met een wervelende show. “Als een huis, zo staat jullie act. Ik ben benieuwd wat voor show jullie ons kunnen bieden tijdens de finale…! Haal alles uit de kast…!” Is te lezen in het juryverslag van Marieke Homan.

St. Jimmy's werd opgericht eind 2015 door zanger Jarno Huygh en Bassist Jonas Duchi. St. Jimmy's is een tribute van Green Day uit België. Hun waarheidsgetrouwe zanger geeft je het gevoel een echt Green Day concert mee te maken! Ze brengen u een mengeling van zowel oude als nieuwe songs. Van de eerste tot de laatste plaat worden songs gespeeld! Voor ieder wat wils dus.

Gegarandeerd dat alle Greenday klassiekers de revue gaan passeren want er wordt geen album overgeslagen!

Vuig

21:40-22:30 uur

Als winnaar van de Oerrock Play-offs voorronde in café Scooters plaatste Vuig zich rechtstreeks voor de finale in MFC de Wier.

Tijdens de voorronde mocht Vuig als aller eerste aantreden. Tijdens de show zetten zij een performance neer die vervolgens niet meer verbeterd kon worden. Jurylid Jantine van der West was blij verrast toen ze Vuig zag spelen: Wat een plezier en enthousiasme straalt van deze band af!

Volgens het Algemeen Nederlands Woordenboek betekent Vuig; moreel verwerpelijk, verdorven en gemeen. Dit geeft mogelijkerwijs een indicatie wat je kunt verwachten bij een optreden van Vuig. Deze Brabantse 5 mans formatie speelt een verfrissende combinatie van Zydeco, Balkan en Blues wat ervoor zorgt dat elk optreden een heus feestje wordt. Tijdens dit feestje wordt het publiek probleemloos wegvoert naar een kolkende club in Belgrado of een koele boottocht over de Mississippi.

In het hart van de band vinden we de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout, respectievelijk op accordeon en drums. Zij worden bijgestaan door de virtuoze solo's van conservatorium gitariste Merel van de Keer, de klapperende kleppen van saxofonist Davy Matthijsen en de swingende baslijntjes van Stefan van den Heuvel. Na de oprichting van Vuig in najaar 2015 zijn er heel wat toffe optredens geweest. Zo heeft de band onder andere al gespeeld op het Jazzfestival Gorinchem, Bevrijdingsfestival Breda en Zydecozity.

Phoenix

22:50-23:40 uur

De Brabantse rockers van Phoenix wonnen met groot machtsvertoon de Oerrock Play-offs voorronde in muziekcafé de Compagnon in Gorredijk. Tijdens de voorronde wist Phoenix de jury al snel te overtuigen met show die volgens Gert Scheffer alles in is zich had: “This is Rock, dit is Oerrock in alle facetten. En on the spot!” Het podium was te klein en dus werden ook de tafels gebruikt in een goed gevuld muziekcafé de Compagnon.

Phoenix is een 5 mans  Rockcoverband opgericht in 2008.  Phoenix staat al een aantal jaren op alle denkbare feesten, festivals en treffens in binnen- en buitenland. Met een uitgebreid repertoire variërend van: ACDC, Metallica, Iron Maiden en Judas Priest tot aan Gary Moore en Deep Purple; zal Phoenix het publiek gegarandeerd een wervelende rockshow voorschotelen. Zoals de heren zelf zeggen: Phoenix, Time to rock your balls off.

Las Bandidas

20:30 - 21:20 uur

Als winnaar van de Wildcard is Las Bandidas als laatste toegevoegd aan de line-up van de Oerrock Play-offs finale in MFC de Wier in Ureterp. Las Bandidas werd tijdens de voorronde in café Scooters tweede maar maakte desondanks wel een verpletterende indruk op de Oerrock jury. Jurylid Iroon Knipping had de volgende conclusie bij het zien van de dames: Tja en dan komen er 5 enthousiaste sexy geklede dames op het podium, dat straalt meteen al Rock&Roll uit. En hoe gaat dat klinken dan? Ook Rock&Roll, geweldig dames!

Las Bandidas! Vijf zeer uiteenlopende, pittige meiden met een gezamenlijke passie: muziek maken.
Spelen wat zij lekker vinden, dat is het uitgangspunt. Met als resultaat een ietwat rebels repertoire, uiteenlopend van stevige rock tot country en blues. 'Rocken' en 'rollen' tot je erbij neervalt en vervolgens stil genieten van een tranentrekkende country-ballad, het kan allemaal. Als echte bandieten stelen ze de show en zullen zij ook jouw muziekhart veroveren.