Juryleden 3de voorronde!

25 January 2018

Aanstaande zaterdag 27 januari alweer de laatste Oerrock Play-Offs voorronde. Beloofd spannend te worden! Welke bands zijn door de Oerrock muziekcommissie gekomen en welke band plaatst zich direct naast de St. Jimmy en Vuig op de grote Oerrock Play-Offs finale! Ook deze voorronde wordt er weer een wildcard vergeven, later volgende week de uitslag van de laatste finalist. Deze voorronde zal de presentatie door Eric Leenes verzorgd worden en bestaat de jury uit Gert Scheffer, Marieke Homan, Annemieke Wellin en juryvoorzitter Iroon Knipping.

Gert Scheffer

Deze gitarist/zanger/componist is al jaren lang een zeer gewaardeerd jurylid en (plv) juryvoorzitter, en zorgt altijd voor vakkundig opgestelde juryrapporten. Momenteel is Gert bezig met zijn nieuwe band Skaevver. In deze band is hij zonder meer het muzikaal genie. Zonder Scheffer geen SKÆVVER! Met deze band speelde Gert o.a. op het Oerrock festival en recent op het Fryske Jûn 2018 AFAS Live. Maar velen kennen hem nog uit de legendarische band Bricquebec.

Marieke Homan

Al op 7-jarige leeftijd ontdekte Marieke haar muzikale talent.
Ze startte met pianolessen, groeide door naar het conservatorium (als 11-jarige) en ontdekte uiteindelijk op haar 17e haar zangtalent...
Sindsdien zijn tal van bands de revue gepasseerd, variërend van soul/funk/disco tot jazz/blues en snoeiharde rock (2Funky4You, Souled Out, Little Sister, Conine (finalist Oerrock Play-Offs 2012), Royal Scum etc. Of het nu gaat om een klein acoustisch lied of een keiharde rockbruller, ze vult de ruimte met een onmetelijke hoeveelheid passie en echtheid waarbij geen feesttent haar te groot is...  Zo stond ze in 2012 én in 2013 o.a. ook op de hoofdbühne van OerRock. Marieke is al jaren een vast jurylid.

Annemieke Wellin

Annemieke is een geboren en getogen muziekliefhebber. Met muziek als belangrijk onderdeel van haar opvoeding, zat ze in een kinderkoor, speelde ze piano, zat ze in een schoolband en had op haar 14e al een eigen radio programma bij de lokale omroep. Tegenwoordig is ze alweer 4 jaar het vaste geluid op donderdagavond bij OOG Radio (Groninger stadsomroep) en is vanuit die hoedanigheid een vaak geziene gast bij concerten en festivals. Annemieke is naast de presentatrice van Oerrock TV een vast jurylid.

Iroon Knipping (juryvoorzitter)

Is al meer dan 35jr actief in de muziek - en jawel geboren in de Haagse Beatstad - voornamelijk als bassist in allerlei bands, laatste band de bekende rockband www.rosierocks.eu, en nu dus ook actief in Fryslânse muziekscene! Zo speelde hij o.a. diverse malen op het Oerrock festival met zijn Stevie Ray Vaughan tributeband. Naast muzikant is Iroon al jaren actief als de juryvoorzitter van de Oerrock Play-Offs.

Eric Leenes

Eric groeide op met een fascinatie voor de gitaar. Vanaf zijn middelbare schoolperiode vindt hij eind jaren 90 de weg naar het podium door te spelen in verschillende bands. Daarna wordt er serieus gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze inspirerende omgeving stimuleert hem om zich in verschillende stijlen als gitarist en componist/producent te ontwikkelen. Later tourt Eric met bands als Groove Department (2x winnaar Oerrock PlayOffs!!), Rodejo, Aphranova en Kinda Black door Nederland en het buitenland. Zo spelen ze op de kleinste podia tot in Paradiso, 013, Vredenburg, Carré, Mecc. Langere tours vinden plaats in Frankrijk, Duitsland, Aruba, Bonaire, Spanje, Suriname en Curaçao. Naast freelance musicus is Eric ook zeer actief in het lesgeven als gitaardocent en bandcoach bij oa. Gitaarinstituut Friesland. In 2009 komt hij met Oerrock in aanraking nadat hij in 2009 de playoffs wint en mag openen voor Blof. In 2013 komen ze met deze band terug om op het festival te spelen naast Guus Meeuwis, Kensington en Miss Montreal. Eric is naast de presentator van het 3 daagse Oerrock festival ook al jaren een vast jurylid voor de playoffs. http://www.ericleenes.nl/