Deze bands maken zich op voor ronde 3 Play-Offs

25 January 2018

Elk jaar strijden negen bands die door de Oerrock muziekcommissie worden uitgekozen om een plek op het Oerrock Festival. In drie voorrondes spelen drie bands om een plek in de finale van de Oerrock Play-Offs, waar de drie winnaars van de voorrondes + de winnaar van de wildcard de muzikale strijd aangaan voor een plek op het Oerrock Festival. Het beloofd weer een spannende strijd te worden met deze 3 top bands.

- Blackboots
- That's It
- Phoenix

Datum: Zaterdag 27 januari
Locatie: Muziekcafe de Compagnon, Gorredijk

Blackboots

21:30 - 22:30 uur

Sinds 2016 zijn de mensen van blackboots bezig om een avondvullend programma in elkaar te spijkeren, en dat dat is gelukt, is een understatement . blackboots is de band met een ander geluid, van de grunge van nirvana tot de metal van Metallica, en alles wat daar tussen zit. Stevige rock afgewisseld met vette ballads.

Andre Klijnstra bassist, is man van het eerste uur in de band. André brengt de nodige ervaring mee. Sinds 2010 basist bij de succesvolle Friese blueserock band "SKRAAL". en nu sinds 2015 dus ook bij BlackBoots. Zijn inspiratie komt van onderandere bands als Iron Maiden en Motörhead. Snaarstrak is het woord dat past bij deze ervaren rockheld.

Eize heeft in de afgelopen jaren de nodige podium ervaring opgedaan als zanger gitarist in verschillende coverbands. Schrijft ook eigen muziek en teksten. Zijn passie is knallen met de band op het podium en de zaal laten genieten van een fantastische avond. Jantiena Oosterveld is sinds juni 2016 de nieuwe zangeres van de Blackboots. Ze doet al jaren mee in de muziekwereld en heeft in verschillende coverbands gespeeld. enkend aan pop, blues, rock maar ook eigen werk . Jantiena was daar verantwoordelijk voor zang en tweede gitariste. Om een nieuwe uitdaging aan te gaan gaat ze nu aan de slag als leadzangeres in de hard rockband Blackboots.

Jelle is als het jongste en nieuwste lid van de band echt het broekkie. Na 2.5 jaar lang zelf gitaar spelen geleerd te hebben nam hij gitaarles. Via deze weg kwam hij in contact met Blackboots en werd hij al snel lid van de band. Jelle's muziekvoorkeur is een stuk meer richting de heavy metal wat voor een leuke mix zorgt in de band.

Aap van Hes drummer en oprichter van blackboots. Met ruim 35 jaar achter zijn kit ramt hij er nog steeds hard en strak bovenop, met vorige projecten als troglodiet, blue horizon, blackish eva , heeft deze oude rocker de nodige podium kilometers gemaakt, zijn bloed gaat sneller kloppen bij de rockers van weleer maar ook van de rock goden van nu raakt hij enthousiast. Muse, green day , van halen , queen , Metallica etc. You name it, he'll play it. So , see you soon you northern scum

http://www.blackboots.nl/index.html

That's It

22.50 tot 23.50 uur

That’s It is een band die zo’n 15 jaar geleden bij elkaar is gekomen. De formatie van toen heeft veel gespeeld en wat liedjes gemaakt voor/over de TT. Na een aantal jaren spelen was het besluit genomen te stoppen. Tot een kleine 3 jaar geleden: toen is de keuze gemaakt een reünie te houden. Dit is zo goed bevallen dat That’s It nieuw leven is ingeblazen.

Met een aantal nieuwe bandleden en het heropbouwen van het repertoire gaat de muziekstijl alle kanten op. Van The Doobie Brothers naar Tina Turner en The Rolling Stones en alles daar tussenin… We noemen onszelf niet voor niets een All-round coverband!

Genieten en laten genieten is wat wij voornamelijk willen uitdragen.

https://www.facebook.com/thatsitassen/

http://thatsit-assen.nl/

 

Phoenix

00.10 tot 01.10 uur

Phoenix is een 5 mans  Rockcoverband opgericht in 2008.  Phoenix staat al een aantal jaren op alle denkbare feesten, festivals en treffens in binnen- en buitenland. Met een uitgebreid repertoire variërend van: ACDC, Metallica, Iron Maiden en Judas Priest tot aan Gary Moore en Deep Purple; zal Phoenix het publiek gegarandeerd een wervelende rockshow voorschotelen. Zoals de heren zelf zeggen: Phoenix, Time to rock your balls off.

www.phoenix-rockband.com

https://www.facebook.com/Phoenix-rockband-179018475485276/