Anouk voor het eerst op podium Oerrock

10 January 2018

Anouk staat dit jaar voor het eerst op het podium van Oerrock. Met de komst van de Nederlandse rockdiva gaat een lang gekoesterde wens van het Ureterper festival in vervulling. Maar de 19E  editie van Oerrock heeft meer te bieden, zo maken ook Chef’Special, DI-RECT en Miss Montreal deel uit van de line-up op Hemelvaartsdag.

Oerrock staat gepland op 10, 11 en 12 mei en gaat op Hemelvaartsdag van start met  een aanbod dat er mag zijn. Naast Anouk kan de festivalganger zich verheugen op de komst van Chef’Special, DI-RECT, Miss Montreal, Rondé, Lucas Hamming, Wulf, Les Truttes, Paceshifters, Baby Blue, Jelle B en twee bands van de Oerrock Play-Offs.

Voorzitter Sietze Boonstra is bijzonder in zijn nopjes dat Oerrock Anouk heeft weten te strikken. ‘We zijn jaren bezig geweest om Anouk naar Ureterp te halen. Zij is de enige Nederlandse topartiest die nog op ons lijstje ontbrak. Het is bijzonder dat Anouk dit jaar wel komt.’

Anouk is een klapper, maar Oerrock heeft meer te bieden, vindt Sietze Boonstra. Chef’Special is een grote naam, DI-RECT mag er zijn en Miss Montreal maakt er ieder jaar een feestje van. We bieden een brede en gevarieerde line-up met voor iedereen wat wils. Wij zijn dik tevreden over het programma.’

Op zaterdagavond zijn de verschillende podia traditiegetrouw voor de tributebands. Ook de line-up van de slotavond mag er zijn met: Killer Queen, Dire Straits, Bon-Jovi, Mumford & Sons, CCR, Neil Young, Ed Sheeran en Linkin Park. De Engelse topformatie Killer Queen komt voor de derde keer. ‘Zij staan voor het eerst op het grote buitenpodium, we verwachten een heus spektakel,’ vertelt voorzitter Sietze Boonstra.

Het programma voor de vrijdagavond, traditioneel gratis te bezoeken, is nog niet bekend. De invulling van de tweede avond van Oerrock wordt pas bepaald als de kaartverkoop is afgerond. ‘Maar we garanderen een line-up die de moeite waard is om naar Oerrock te komen,’ belooft de voorzitter.

De festivalopzet kent geen grote veranderingen. De toeschouwerscapaciteit, 10.000 festivalgangers per avond, is hetzelfde en ook de inrichting van het festivalterrein blijft nagenoeg hetzelfde. ‘Het festival staat. Op enkele details na, die het publiek niet eens op zullen vallen, veranderen we niets, ‘besluit Sietze Boonstra.

De voorverkoop van Oerrock is vandaag van start gegaan. Op zaterdag 24 maart, tijdens de finale van de Play-Offs in Multi Functioneel centrum De Wier in Ureterp, is de gebruikelijke speciale kaartverkoop. Als Oerrock voor die tijd uitverkocht is, wat gezien de grote belangstelling in de afgelopen jaren niet ondenkbaar is, dan blijft het aantal kaarten bij de speciale kaartverkoop op 24 maart beperkt.

Voor meer informatie over het festival en de voorverkoop: www.oerrock.nl