Deze bands maken zich op voor ronde 2 Oerrock Play-Offs!

30 November 2017

Elk jaar strijden negen bands die door de Oerrock muziekcommissie worden uitgekozen om een plek op het Oerrock Festival. In drie voorrondes spelen drie bands om een plek in de finale van de Oerrock Play-Offs, waar de drie winnaars van de voorrondes + de winnaar van de wildcard de muzikale strijd aangaan voor een plek op het Oerrock Festival. Het beloofd weer een spannende strijd te worden met deze 3 top bands.

- Vuig
- Get Back
- Las Banditas

Datum: Zaterdag 2 december
Locatie: Cafe Scooters, Drachten

Vuig

21:30 – 22:30 uur

Vuig heeft de grote eer om af te trappen tijdens de tweede ronde van de Oerrock play-offs in Café Scooters te Drachten.

Volgens het Algemeen Nederlands Woordenboek betekent Vuig; moreel verwerpelijk, verdorven en gemeen. Dit geeft mogelijkerwijs een indicatie wat je kunt verwachten bij een optreden van Vuig.

Deze Brabantse 5 mans formatie speelt namelijk een verfrissende combinatie van Zydeco, Balkan en Blues wat ervoor zorgt dat elk optreden een heus feestje wordt.

In het hart van de band vinden we de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout, respectievelijk op accordeon en drums. Zij worden bijgestaan door de virtuoze solo's van conservatorium gitariste Merel van de Keer, de klapperende kleppen van saxofonist Davy Matthijsen en de swingende baslijntjes van Stefan van den Heuvel.

Een band die zijn luisteraars probleemloos wegvoert naar een kolkende club in Belgrado of een koele boottocht over de Mississippi. Na de oprichting van Vuig in najaar 2015 zijn er heel wat toffe optredens geweest. Zo heeft de band onder andere al gespeeld op het Jazzfestival Gorinchem,

Bevrijdingsfestival Breda en Zydecozity.

https://nl-nl.facebook.com/vuigband/

Get Back

22.50 tot 23.50 uur

Get Back zal als tweede band in Café Scooters mogen aantreden.

Get Back: kort samengevat een paar nuchtere Friezen die ervan houden om de boel even goed op z’n kop te zetten met een flinke dosis classic en moderne rock! Voor ieder wat wils, van meezingen tot headbangen: de voetjes  moeten sowieso van de vloer.

Sytse Zijlstra zorgt voor de strakke drumlijnen en Durk Hofman hanteert met verve de basgitaar. Wytze Hiemstra zorgt voor het betere slaggitaarwerk en Klaas Hofman leeft zich graag uit op de gitaarsolo’s. De vocalen worden ingevuld door Anne-Wytske Jellema in combinatie met de backing vocals van Klaas en Sytse.

https://www.facebook.com/getbackcoverband

Las Bandidas

00.10 tot 01.10 uur

De tweede ronde van de Oerrock play-offs zal worden afgesloten door Las Bandidas.; Las Bandidas! Vijf zeer uiteenlopende, pittige meiden met een gezamenlijke passie: muziek maken. Spelen wat zij lekker vinden, dat is het uitgangspunt. Met als resultaat een ietwat rebels repertoire, uiteenlopend van stevige rock tot country en blues. 'Rocken' en 'rollen' tot je erbij neervalt en vervolgens stil genieten van een tranentrekkende countryballad, het kan allemaal.  Als echte bandieten stelen ze de show en zullen zij ook jouw muziekhart veroveren.

https://www.facebook.com/lasbandidas.nl/