Jantine en Pieter jureren mee met de 2de voorronde!

29 November 2017

De eerste voorronde is alweer achter de rug met een mooie winnaar de Green Day tributeband St. Jimmy’s uit België! Super aardige gasten, we zien ze graag terug tijdens de finale 24 maart 2018 Oerrock!

Aanstaande zaterdag 2 december de 2de Oerrock Play-offs voorronde! Finaliste/winnaar play-Offs 2017 Jantine van der West (https://www.kingsofdiamonds.nl/band/) zal voor de eerste keer (spannend!) mee jureren in Scooters en we zijn blij dat onze enigste echte prof muzikant/jurylid Pieter Bakker (https://www.alicespringsmusic.com/) ook weer van de partij is! Overige juryleden Gert Scheffer SKÆVVER! en juryvoorzitter Iroon Knipping.

Jantine van der West

Jantine speelde met haar band Kings of Diamonds op het uitverkochte Oerrock in 2017, nadat zij tweede waren geworden met de Oerrock Play-Offs. Ze weet dus als geen ander hoe het is om mee te doen aan de Play-Offs en hoe geweldig het is om Oerrock plat te spelen. Jantine haar interesse in muziek begon al vroeg. Op haar zesde begon ze met de blokfluit, gevolgd door de trompet. Al snel werd duidelijk dat zingen het liefste was wat ze deed. Tegenwoordig studeert Jantine Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en zingt ze in de rock/pop band Kings of Diamonds uit Drachten. https://www.kingsofdiamonds.nl/band/ Jantine jureert dit seizoen als gastjurylid voor de eerste keer mee.

Pieter Bakker

Al vanaf z’n 2e levensjaar zingend (en soms dansend) door het leven. 2 jaar AMV-lessen (blokfluit) gevolgd en vervolgens als vervolginstrument gekozen voor de trompet. Slechts 3 lessen volgehouden. Het had een haar gescheeld of Pieter had drumlessen genomen maar de muzikale nachtkaars ging op 11-jarige leeftijd spreekwoordelijk uit. Op 14-jarige leeftijd door middel van gitaarboeken zelf de gitaar ontdekt en die is sindsdien ook niet meer verdwenen. Sinds jaar en dag de leadzanger en slaggitarist van de band Alice Springs (finalist en 2de prijs Oerrock Play-Offs 2013 en diverse malen in de Oerrock lineup!). Jarenlang een allround coverband, vandaag de dag vooral gericht op (Ierse) folk en country. http://www.alicespringsmusic.com/  Pieter jureert als gastjurylid regelmatig mee.