Oerrock jury op volle sterkte!

1 November 2017

De jury is op volle sterkte deze eerste Oerrock Play-offs voorronde in de Cafe it Alde Sté te Ureterp en heeft er zin an! Bestaande uit Gert Scheffer, Marieke Homan, Annemieke Wellin en juryvoorzitter Iroon Knipping.

Gert Scheffer

Deze gitarist/zanger/componist is al jaren lang een zeer gewaardeerd jurylid en (plv) juryvoorzitter, en zorgt altijd voor vakkundig opgestelde juryrapporten. Momenteel is Gert bezig met zijn nieuwe band Skaevver. In deze band is hij zonder meer het muzikaal genie. Zonder Scheffer geen SKÆVVER! Met deze band speelde Gert in 2016 op het Oerrock festival. Maar velen kennen hem nog uit de legendarische band Bricquebec.

Marieke Homan

Al op 7-jarige leeftijd ontdekte Marieke haar muzikale talent.
Ze startte met pianolessen, groeide door naar het conservatorium (als 11-jarige) en ontdekte uiteindelijk op haar 17e haar zangtalent...
Sindsdien zijn tal van bands de revue gepasseerd, variërend van soul/funk/disco tot jazz/blues en snoeiharde rock (2Funky4You, Souled Out, Little Sister, Conine (finalist Oerrock Play-Offs 2012), Royal Scum etc. Of het nu gaat om een klein acoustisch lied of een keiharde rockbruller, ze vult de ruimte met een onmetelijke hoeveelheid passie en echtheid waarbij geen feesttent haar te groot is...  Zo stond ze in 2012 én in 2013 o.a. ook op de hoofdbühne van OerRock. Marieke is al jaren een vast jurylid.

Annemieke Wellin

Annemieke is een geboren en getogen muziekliefhebber. Met muziek als belangrijk onderdeel van haar opvoeding, zat ze in een kinderkoor, speelde ze piano, zat ze in een schoolband en had op haar 14e al een eigen radio programma bij de lokale omroep. Tegenwoordig is ze alweer 4 jaar het vaste geluid op donderdagavond bij OOG Radio (Groninger stadsomroep) en is vanuit die hoedanigheid een vaak geziene gast bij concerten en festivals. Annemieke is naast de presentatrice van Oerrock TV een vast jurylid.

Iroon Knipping
(Juryvoorzitter)

Is al meer dan 35jr actief in de muziek - en jawel geboren in de Haagse Beatstad - voornamelijk als bassist in allerlei bands, laatste band de bekende rockband www.rosierocks.eu, en nu dus ook actief in Fryslânse muziekscene! Zo speelde hij o.a. diverse malen op het Oerrock festival met zijn Stevie Ray Vaughan tributeband. Naast muzikant is Iroon al jaren actief als de juryvoorzitter van de Oerrock Play-Offs.