Oerrock verrast met eigen ‘Frituurschuur’ voor vrijwilligers

Oerrock heeft een snackkar cadeau gekregen van cateraar Event Catering uit Emmeloord. De snackkar, geheel in Oerrock-stijl gepimpt, is er speciaal om de hongerige magen van de vrijwilligers die tijdens het festival actief zijn te vullen. Er gaan heel wat frikadellen, kroketten, hamburgers en bakjes patat door, de snackkar kreeg dan ook de toepasselijke naam ‘Frituurschuur’ mee. 


Event Catering uit Emmeloord is sinds 2015 de vaste cateraar van Oerrock en de relatie is ondertussen zo goed, dat die volgens voorzitter Sietze Boonstra  ‘oneindig’ is. Het zit inderdaad goed tussen Oerrock en Even Catering, bevestigt directeur Rik de Nekker. ,,Net als bij een verkering hebben we eerst een tijdje gevreeën om elkaar te leren kennen en het zit goed. We passen bij elkaar.”

Eén van de eisen waaraan Even Catering aan moest voldoen om met Oerrock in zee te kunnen gaan was vrij eten voor de vrijwilligers van het festival. Een ongebruikelijke eis en best spannend, aldus Rik de Nekker. ,,Ik dacht, wie weet gooien ze de frikadellen gewoon het weiland in.” Dat gebeurde niet. ,,Er wordt op een keurige manier gebruik van gemaakt. Dat is tekenend voor de mentaliteit van de Oerrock-vrijwilligers.”


Het idee om Oerrock een snackkar te geven ontstond vorig jaar. Wat begon als een geintje, kreeg snel serieuze vorm. Samen met NUGTR (merkstrategie) en groothandel VHC ActiFood ging Event Catering aan de slag. Maandag kreeg Oerrock van deze partijen een in festivalstijl uitgevoerde snackkar cadeau. Bijzonder, aldus Rik de Nekker. ,,Geen enkel ander festival in Nederland heeft een eigen snackkar.”


Event Catering zet tijdens Oerrock zo’n tachtig tot honderd mensen in om de hongerige festivalganger van eten te voorzien. Medewerkers vinden voor het festival is geen probleem, vertelt Rik de Nekker. ,,Wij staan op 180 evenementen, maar ik durf de sfeer op Oerrock best bijzonder te noemen. Het is informeel en ongedwongen, daarom werken onze mensen graag in Ureterp.”


De frituur van de snackkar maakt komend Hemelvaart weekend ongetwijfeld tropenuren. Hoe groot de vraag ook wordt, de vrijwilligers krijgen geen nul op het rekest, verzekert de directeur die zelf ook van de partij is tijdens de 22ste editie van het Ureterper festival.  ,,Oerrock is een te leuk feestje om te missen.  Ik ben gegarandeerd alle dagen present.”


Oerrock is uiteraard erg in zijn nopjes met de eigen snackkar. Een bijzonder en nuttig cadeau vindt voorzitter Sietze Boonstra. ,,Als festival hebben we veel te danken aan onze vrijwilligers. Wij proberen daarom goed te zorgen voor onze mensen. Met een eigen snackkar kan dat nog beter. Dit is een topactie.”

De frituurschuur voor de Oerrock vrijwilligers
Rik de Nekker samen met het Oerrock bestuur