Brede en aantrekkelijke line up Oerrock 2015

17 April 2015

Op 14, 15 en 16 mei wordt de zestiende editie van Oerrock gehouden. De organisatie is er opnieuw in geslaagd een aantrekkelijke line-up samen te stellen met bekende namen als onder andere Kensington, Van Velzen en Jett Rebel.

Oerrock gaat verder op de in 2014 ingeslagen weg. ,,We kiezen niet langer voor een absolute headliner, maar voor een kwalitatief breed festivalprogramma,’’ vertelt voorzitter Sietze Boonstra.

Oerrock gaat op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, van start. Op de openingsdag van het Ureterper festival komt een keur aan artiesten voorbij. Meest opvallende naam is ongetwijfeld Kensington, de meest succesvolle Nederlandse rockband van dit moment. Verder bestaat de line-up uit een aantal oude bekenden zoals Miss Montreal, Audio Adam en Band Zonder Banaan en meerdere nieuwe gezichten, waaronder enkele zeer aansprekende namen.

Zo haalt Oerrock Van Velzen, Jett Rebel en Nielson naar de feesttent aan de Skieppeleane. Daarmee is de muzikale koek nog niet op, want daarnaast worden de podia van Oerrock bezet door Danny Vera, de Paceshifters en Eleven20one, de winnaar van de landelijke door Veronica uitgeroepen coverband contest. Verder wordt de line-up aangevuld met twee bands uit de Oerrock Play-Offs.

De vrijdagavond is zoals altijd gratis toegankelijk het programma van deze dag is nog niet helemaal rond. De organisatie is nog druk bezig met de verdere invulling van de vrijdagavond. De slotavond, zaterdag 16 mei, is net als de laatste jaren ingeruimd voor nationale en internationale tribute bands.

Vanuit Engeland komen Coldplay, Green Day en Guns N’ Roses naar Ureterp, uit Frankrijk The Police en de Nederlandse inbreng wordt verzorgd door Joe Cocker en Pink Floyd. ,,Allemaal topbands, maar zeker Pink Floyd Project belooft een bijzonder optreden te worden,’’ aldus Sietze Boonstra. De voorzitter van Oerrock is tevreden over het aanbod van bands. ,,Voor iedere doelgroep is er wat wils.’’

De organisatie voert ook dit jaar weer enkele vernieuwingen door. Het festivalterrein wordt uitgebreid en de toeschouwerscapaciteit verhoogd van 4500 naar 6000 bezoekers per dag. Verder wordt het derde podium, dat in 2014 werd geïntroduceerd, vergroot en omgetoverd tot ‘rock and roll circus’. Dankzij het nieuwe contract met Event Catering Emmeloord wordt het niveau van de catering verder opgeschroefd. ,,Nog meer keuze en betere service,’’ vertelt Sietze Boonstra.

Oerrock hoopt op ongeveer 15.000 betalende bezoekers over het gehele weekend. Voorzitter Sietze Boonstra vertelt. ,,Het voelt dit jaar een beetje als een examen. In 2014 zijn we een nieuwe weg ingeslagen door voor een festivalopzet te kiezen. We denken dat dit is wat de mensen willen. Als dat ook uit de bezoekersaantallen blijkt, kunnen we door, anders moeten we misschien overwegen weer voor één grote headliner te kiezen.’’

De prijs van een toegangskaartje is in ieder geval geen beletsel. Wie op de speciale voorverkoopavond tijdens de finale van de Play-Offs op 14 maart in MFC De Wier in Ureterp een passe-partout koopt, is 25 euro kwijt. Sietze Boonstra: ,,We blijven de goedkoopste. Voor slechts 25 euro krijgt men in drie dagen minimaal 25 bands te zien. Dat is 1 euro per band. Oerrock is en blijft het goedkoopste festival van heel Nederland.’’

KAARTVERKOOP GESTART!
Kaarten zijn vanaf 21 januari te bestellen via www.oerrock.nl. Ook voor meer informatie over de kaartverkoop en het festival kunt u op de website van het Oerrock terecht.