VUIG

Als runner-up van de Oerrock Play-offs finale in MFC de Wier. Verzekerde Vuig zich van een plaats op het Oerrock festival.

Volgens het Algemeen Nederlands Woordenboek betekent Vuig; moreel verwerpelijk, verdorven en gemeen. Dit geeft mogelijkerwijs een indicatie wat je kunt verwachten bij een optreden van Vuig. Deze Brabantse 5 mans formatie speelt een verfrissende combinatie van Zydeco, Balkan en Blues wat ervoor zorgt dat elk optreden een heus feestje wordt. Tijdens dit feestje wordt het publiek probleemloos wegvoert naar een kolkende club in Belgrado of een koele boottocht over de Mississippi.

In het hart van de band vinden we de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout, respectievelijk op accordeon en drums. Zij worden bijgestaan door de virtuoze solo's van conservatorium gitariste Merel van de Keer, de klapperende kleppen van saxofonist Davy Matthijsen en de swingende baslijntjes van Stefan van den Heuvel. Na de oprichting van Vuig in najaar 2015 zijn er heel wat toffe optredens geweest. Zo heeft de band onder andere al gespeeld op het Jazzfestival Gorinchem, Bevrijdingsfestival Breda en Zydecozity.